Produkty

  • Steki angus

    American Beef Angus Black znane jest  z drobno marmurkowego  mięsa, co oznacza, że tłuszcz jest równomiernie rozłożony nadając mu wyjątkowe cechy.

  • Antrykot

    Antrykot (rib, prime rib, cuberoll) jest jednym z 8 głównych części (wg NAMP) bydła (primal cuts of beef). Jego walory smakowe są lepsze niż te z innych elementów. Często przygotowuje się z niego pieczeń i steki np. rib-eye steak czy cowboy steak.

  • Górna zrazowa

  • Polędwica

  • Rostbef

    Rostbef (striploin) może być z kością lub bez kości, w zależności od rynku konsumenta. Inaczej jest to tzw. diamond cut. Rostbef najczęściej przygotowuje się jako pieczeń lub na steki. Wycięty jest z pomiędzy antrykotu (prime rib) i tylnej części ćwierci wołowej (sirloin or upper hip). Z rostbefu można przygotować wiele różnych steków, m.in. New York Strip Steak.

  • T-bone

    Legendarny stek, który łączy w sobie dwa smaki, ponieważ pomiędzy charakterystyczną kością znajdują się: stek z polędwicy (tenderloin) i stek z rostbefu (strip loin). Steki te są bardzo popularne w brytyjskich i amerykańskich steakhouse.