biuro@beefonline.pl phone 500 410 939

Black Angus USA carpaccio wołowe 160gr

  • szt.
  • 21,00 zł / szt.
  • 160 g ( 131,25 zł za 1 kg )

Carpaccio trafia na nasze stoły w postaci pysznej i łatwej przystawki, której podstawą jest doskonałej jakości surowe mięso wołowe w 100% wycięte z polędwicy i ułożone na płaskim talerzu w postaci cieniutkich jak pergamin plastrów. 

Carpaccio w naszej ofercie to produkt, który pochodzi z bydła rasy Black Angus żyjącej na rozległych równinach Ameryki Południowej. Niesamowity smak mięsa uzyskuje się poprzez karmienie bydła zbożem przez co najmniej 120 dni.

 

Carpaccio stało się klasycznym daniem w połączeniu z rukolą, orzeszkami pinii, wiórkami parmezanu oraz dressingiem z octu, oliwy i pieprzu. Posypane gruboziarnistą solą morską jest delikatną a jednocześnie wykwintną przystawką pochodzenia włoskiego. Do carpaccio z wołowiny możemy również zaserwować kapary, oliwki, marynowane ogórki czy kilka kawałków cytryny. Jednak wyznając złotą zasadę kuchni włoskiej- mniej znaczy więcej- nie należy przesadzać z ilością dodatków.

 

Pyszna i łatwa przystawka składa się w 100% z naturalnego mięsa wyciętego z polędwicy. Nasz produkt pochodzi od bydła rasy Angus żyjącej na rozległych równinach Ameryki Południowej. Są karmione zbożem przez co najmniej 120 dni.

 

Carpaccio stało się klasycznym daniem z połączenia rukoli, orzeszków pinii, parmezanu oraz dressingu z octu, oliwy i pieprzu.