Rostbef


Rostbef (striploin) może być z kością lub bez kości, w zależności od rynku konsumenta. Inaczej jest to tzw. diamond cut. Rostbef najczęściej przygotowuje się jako pieczeń lub na steki. Wycięty jest z pomiędzy antrykotu (prime rib) i tylnej części ćwierci wołowej (sirloin or upper hip). Z rostbefu można przygotować wiele różnych steków, m.in. New York Strip Steak.

W ofercie ten element jest dostępny w następujących w przedziałach wagowych, jako produkt mrożony:

  • rostbef PAD -2,0 kg
  • rostbef PAD 2-2,5 kg
  • rostbef PAD 2,5+ kg


Przygotowanie bez warkocza, chain-off, silverskin-on lub silverski-off. Standardowe pakowanie w vacuum, kartony do 15kg.

Produkt świeży:

  • rostbef CAP-ON 3,0+ kg
  • rostbef CAP-ON 3,5+ kg
  • rostbef CAP-ON 4,0+ kg
  • rostbef CAP-ON 5,0+ kg


Pakowanie kartony 15kg lub 20kg termo-obkurcz.