Steki z angusa z sałatką ziemniaczaną i grzybami



10 porcji / Składniki:

  • 10 steków z angusa
  • 800 g młodych ziemniaków
  • 200g kurek
  • 200g borowików
  • 2 cebule
  • ½ pęczka koperku
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 200 ml wody
  • sos koperkowo ziołowy Kamis
  • pieprz młotkowany Kamis

 

 

Steki oprószyć pieprzem młotkowanym, posmarować olejem odstawić na kilka godz. w chłodne miejsce
Ziemniaki ugotować, schłodzić, obrać ze skóry, dodać obsmażone grzyby, pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany koperek. Oliwę wymieszać z wodą dodać sos koperkowo ziołowy . Tak przygotowanym sosem zalać ziemniaki. Steki smażyć 3-5 min na każdej ze stron. Podawać z sałatką.