Carpaccio wołowe

Carpaccio trafia na nasze stoły w postaci pysznej i łatwej przystawki, której podstawą jest doskonałej jakości surowe mięso wołowe w 100% wycięte z polędwicy i ułożone na płaskim talerzu w postaci cieniutkich jak pergamin plastrów.

Carpaccio w naszej ofercie to produkt, który pochodzi z bydła rasy Black Angus żyjącej na rozległych równinach Ameryki Południowej. Niesamowity smak mięsa uzyskuje się poprzez karmienie bydła zbożem przez co najmniej 120 dni.

Carpaccio stało się klasycznym daniem w połączeniu z rukolą, orzeszkami pinii, wiórkami parmezanu oraz dressingiem z octu, oliwy i pieprzu. Posypane gruboziarnistą solą morską jest delikatną a jednocześnie wykwintną przystawką pochodzenia włoskiego. Do carpaccio z wołowiny możemy również zaserwować kapary, oliwki, marynowane ogórki czy kilka kawałków cytryny. Jednak wyznając złotą zasadę kuchni włoskiej- mniej znaczy więcej- nie należy przesadzać z ilością dodatków.

Wyświetlanie jednego wyniku